Aanvullende hulpmiddelen voor behandeling en verpleging

Hulpmiddelen voor het verwisselen van verband

Er is een groot aantal praktische hulpmiddelen verkrijgbaar om verbandwisselingen makkelijker en veiliger te maken: wegwerphandschoenen van verschillende kwaliteit die de verschillende behandelingseisen weerspiegelen, steriel en onsteriel, wattenstaafjes, pincetten, afvalzakken voor besmet materiaal, lakens voor een steriel werkoppervlak, mond- en neusbescherming, etc.

Er is ook een aantal hulpmiddelen beschikbaar om wondverbanden in verschillende therapeutische situaties te bevestigen: De nonwoven fixatiepleister Omnifix® elastic is bijvoorbeeld ideaal om een groot oppervlak te bedekken. Het transparante en bacteriewerende filmverband Hydrofilm® is juist weer bijzonder geschikt voor de volledige bedekking van wonden op plekken die risico lopen op bacteriële besmetting, zoals het sacrale gebied, en beschermt tegen secundaire infecties. De cohesieve elastische zwachtel Peha-haft is onmisbaar voor het bevestigen van bijvoorbeeld TenderWet op de hielen. Peha-haft is zelfs op dit moeilijke lichaamsdeel eenvoudig aan te brengen en heeft een antislipwerking door de cohesieve coating. Op het gebied van fixatiepleisters zijn de huidvriendelijke chirurgische pleisters Omniplast®, Omnisilk®, Omnipor® en Omnifilm® bijzonder geschikt.

Let op: Aangezien Peha®-haft een cohesieve fixatiezwachtel is, moet deze met zorg gebruikt worden bij patiënten met een verstoorde bloedcirculatie en mag deze niet te strak worden aangebracht.

Peha®-soft poedervrij:

1) wegwerphandschoenen van latex, een voorbeeld uit het brede assortiment aan wegwerphandschoenen

2) Wattenstaafjes: in verschillende vormen en maten, handig bij wondreiniging

3) Peha wegwerpforceps: gemaakt van anatomisch gevormd plastic, onmisbaar bij het wisselen van verbanden

4) ValaComfort masker: neus- en mondmasker van nonwoven materiaal, voor infectieprofylaxe bij verbandwisseling

5) Foliodrape lakens: van verschillende kwaliteit, om patiënt en oppervlak steriel te bedekken

6) Pagasling®: gedraaide gaasdeppers met een hoog absorptievermogen, ideaal voor het reinigen van wonden

7) Omnifix® elastic: huidvriendelijke nonwoven fixatiepleister voor eenvoudige bevestiging over het hele oppervlak, ook op conische delen van het lichaam

8) Hydrofilm®: filmverband om wonden volledig te bedekken

9) Peha-haft: cohesieve elastische zwachtel, blijft zonder verdere bevestiging goed zitten en is bijzonder kosteneffectief in het gebruik
 

10) Omnipor®: hypoallergene chirurgische klevende pleister van nonwoven materiaal, geschikt voor de zeer gevoelige huid
 

 

 

 

 

Menalind professional - Intensieve huidverzorging speciaal voor de oudere en belaste huid

Onze huid veroudert door genetisch bepaalde factoren en door externe omgevingsfactoren zoals: stress, voeding en zonlicht. Naarmate we ouder worden vinden er veranderingen in de huid plaats, waardoor de natuurlijke beschermingsfunctie van de huid afneemt. Het hersteltempo van oudere huid ligt bijvoorbeeld 50% lager dan dat van jongere huid. Oudere huid maakt minder vochtvasthoudende vetten aan, is minder elastisch en droogt makkelijk uit. De zuurmantel van de huid, een belangrijk afweermechanisme tegen bacteriën en ziektekiemen, wordt instabiel en heeft een langere periode nodig om te herstellen. Daarnaast kan incontinentie de oudere huid aanzienlijk verder belasten.

Daarom is de nieuwe medische huidverzorgingslijn van Menalind® professional substantieel verbeterd door voedende, beschermende en herstellende ingrediënten die speciaal afgestemd zijn op de verzorging en bescherming van de belaste, oudere huid. Menalind huidverzorging bestaat uit 3 stappen:

Menalind Clean – stap 1: Grondige maar milde reiniging
Menalind Protect – stap 2: Actieve huidbescherming
Menalind Care – stap 3: Vocht- en vetherstellende verzorging
 

 

 

 

 

HARTMANN Active Skin Protection helpt traumatisering van de huid voorkomen

Incontinentie kan de oudere huid aanzienlijk verder beschadigen:

  • Een vochtig huidklimaat leidt tot zwelling en verweking van de huid en verzwakt de barrièrefunctie van de huid.
  • Urine en ontlasting beschadigen de huid bij direct contact.
  • Door veelvuldig wassen van de huid als gevolg van urine- en ontlastingsincontinentie, kan de toch al gevoelige en sterk belaste huid verder worden belast.
  • Als mensen bedlegerig worden, verzwakt hun huid nog verder. De druk op hun gevoelige huid en verhoogde transpiratie leiden tot verdere problemen.

Het INCO SYSTEM assortiment van HARTMANN bevat incontinentiematerialen variërend van lichte tot en met zeer zware incontinentie. Alle producten bieden optimale bescherming tegen bovenstaande risicofactoren.

  • De 3delige absorptiekern neemt vocht razendsnel op en heeft bovendien een antibacteriële werking. De huid blijft droog en de pH-waarde van de huid blijft in balans.
  • Unieke Air Active zijpanelen in de slips laat de huid volledig vrij ademen.
  • Moli incontinentiematerialen in combinatie met Menalind Professional bieden optimale verzorging en bescherming van de huid.