Wastemanagement

Incontinentie afval. Een groot, maar vaak ook een sterk onderbelicht onderdeel van continentiemanagement. Het is volumineus, het stinkt en het is een bron van (schadelijke) micro-organismen met gezondheidsrisico’s als gevolg. Zorginstellingen kunnen nu op een hygiënische en verantwoorde manier met afval omgaan. Voor een frisse en bovenal gezonde woon- en werkomgeving. In samenwerking met haar technisch partner, is HARTMANN erin geslaagd innovatie te brengen op het gebied van (incontinentie) afvalverwerking.
De VacuSan is speciaal ontwikkeld om incontinentiemateriaal bij zorginstellingen op een hygiënische en efficiënte wijze te verwerken. De VacuSan vacumeert het afval waardoor nare geuren en schadelijke bacteriën niet meer vrij kunnen komen. Daarbij is de VacuSan voorzien van diverse maatregelen voor infectiepreventie, zoals een geautomatiseerde Sterillium pomp voor handdesinfectie en visuele tools om hygiëne te bevorderen.

INFECTIEPREVENTIE
Door afval te vacumeren, kunnen schadelijke bacteriën niet meer vrijkomen en gaat u op een verantwoorde, hygiënische wijze om met incontinentie afval. Ook afvalopslag zal niet langer een hygiënische zorg zijn.

EEN FRISSE WOON- EN WERKOMGEVING
Geur is het sterkste zintuig van de mens. Het is dan ook een belangrijk onderdeel in de perceptie en beleving van kwaliteit. Door afval te vacumeren, worden nare geuren luchtdicht ingekapseld. Bovendien wordt de onttrokken lucht door het vacumeerapparaat gefilterd waardoor hygiëne én een frisse geur maximaal worden bevorderd.

50% VOLUMEREDUCTIE
Door afval te vacumeren, reduceert u het afvalvolume met maar liefst 50%! Dat betekent dat het aantal vervoersbewegingen voor afvalverwerking en de bijbehorende werkzaamheden theoretisch ook gehalveerd kunnen worden. Een enorme besparing.

VERANTWOORD OMGAAN MET AFVAL
Afval bestaat niet, wordt weleens gezegd.Wist u dat wereldwijd er jaarlijks 500 miljard absorberende incontinentieproducten worden verbruikt? Alleen al in Nederland bestaat 5 tot 8 procent van ons restafval uit ‘wegwerpluiers’. Hoewel we slechts in de kinderschoenen staan van nieuwe manieren van incontinentie-afvalwerking, is HARTMANN met diverse proeftrajecten gestart.