Handen

Het toenemende aantal nosocomiale infecties in ziekenhuizen en zorginstelllingen vormt tegenwoordig één van de grootste uitdagingen binnen de gezondsheidzorg. Ongeveer een derde van deze infecties zou voorkomen kunnen worden door systematische desinfectie van de handen. In de praktijk wordt die desinfectie echter slechts in de helft van alle gevallen waarin het nodig zou zijn daadwerkelijk uitgevoerd. Onderzoek heeft aangetoond dat huidvriendelijke handdesinfectantia de naleving van handhygiënerichtlijnen aanzienlijk zouden kunnen verhogen. Ook een gezonde huid werkt bevorderlijk. Zelfs de kleinste scheurtjes in de huid kunnen een branderig gevoel veroorzaken bij het gebruik van desinfectantia en daardoor een correct gebruik in de weg staan. Huidbescherming staat dus gelijk aan bescherming tegen infecties en is dan ook essentieel ter voorkoming van nosocomiale infecties.

De huidvriendelijke desinfectantia uit het Sterillium®-assortiment voldoen aan alle vereisten voor uitgebreide bescherming tegen infecties – vanaf het klassieke Sterillium® met het speciale huidverzorgingscomplex en langdurige tolerantie, dat zijn effectiviteit al meer dan 40 jaar onder bewijs stelt, Sterillium® Classic puur zonder geur- en kleurstoffen tot aan Sterillium® med en Sterillium® Virugard op basis van ethanol, de eerste handdesinfectans die is opgenomen in de lijst van het RKI voor zone B (virussen).

De series Baktolan® en Baktolin® met producten voor het verzorgen van de handen, het beschermen van de huid en het reinigen van de handen bevatten hoogwaardige substanties en een samenstelling die is afgestemd op afzonderlijke condities van de huid en bieden zo tegenwicht aan de verschillende belastingen waaraan de handen van zorgverleners dagelijks worden blootgesteld.

In combinatie met Peha-soft®-onderzoekshandschoenen en Peha-taft®-operatiehandschoenen voorzien deze producten in een compleet handhygiënesysteem dat alle aspecten van handhygiëne dekt. Alle onderdelen van het systeem zijn uitgebreid onderzocht – een aantal geselecteerde producten zijn zelfs getest op onderlinge compatibiliteit.