Handhygiene systeem

Met kwaliteitsproducten de compliance verhogen.

De sleutel voor infectiepreventie.
Aandacht voor handhygiëne blijft belangrijk, uit onderzoek blijkt dat in minder dan de helft van de gevallen handhygiëne wordt toegepast. (1) Huidziekten behoren nog altijd tot de meest voorkomende beroepsziekten in de gezondheidszorg. Een gebrek aan naleving van de regels en wijdverbreide huidirritaties brengen de bescherming van patiënten en personeel tegen infecties in gevaar en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. (2)

Verbeterde naleving dankzij huidvriendelijkheid en gemak.
Alleen de bereidheid van werknemers om handhygiëneproducten te gebruiken zorgt ervoor dat onder de juiste omstandigheden de handen worden gedesinfecteerd, de juiste handschoenen worden gedragen en in sommige gevallen de handen worden gewassen. Daarom raadt het Robert Koch-instituut aan om bij de keuze van de producten niet alleen te kijken naar werking en prijs maar ook naar de bereidheid van het personeel om ze te gebruiken. Een essentiële voorwaarde bij het voorkomen van(ziekenhuis) infecties, één van de belangrijkste uitdagingen in de gezondheidszorg, is dat werknemers zich aan de richtlijnen houden en de voorgeschreven preventieve maatregelen nemen.

1. Pittet D, Hugonnet S, Harbarth S et al.: Effectiveness of a hospitalwide programme to improve compliance with hand hygiene.
The Lancet 2000; 356: 1307–12.
2. Präventionskampagne Haut. Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung e.V. (DGUV), Berlin, 2010, www.2m2-haut.de

Hoe het HARTMANN-Handhygiënesysteem de naleving van de hygiëneregels bevordert:

Producten voor handdesinfectie uiterst effectief en zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Producten voor huidverzorging voor verschillende huidtypen, ook in varianten zonder geur- en kleurstoffen.

Handschoenen met optimaal draagcomfort en een zeer goede tastgevoeligheid.

Producten voor handreiniging pH neutraal en milde bestanddelen.