Selecteer een pagina

Ongewild urineverlies

1 op de 4 vrouwen…

Maar liefst 1 op de 4 vrouwen heeft last van ongewild urineverlies. Veel vrouwen herkennen dat bij lachen, hoesten of andere inspanningen er plots wat urine wordt verloren. Meestal is ongewild urineverlies bij vrouwen het gevolg van verminderde kracht in de bekkenbodemspieren ofwel stressincontinentie. Als bekkenbodemspieren niet sterk genoeg meer zijn, bijvoorbeeld vanwege een bevalling of de overgang, kunnen zij druk niet goed meer opvangen en sluiten ze de blaas niet goed meer af. Bekkenbodemoefeningen kunnen uitkomst bieden. Door bekkenbodemspieren te trainen en aan te sterken, kunt u ongewild urineverlies flink verminderen, verhelpen maar ook voorkomen.

1 op de 5 mannen…

Vaak denken mensen bij ongewild urineverlies aan een vrouwenkwaal, maar weten niet dat 1 op de 5 mannen hier last van heeft! Dat is ongetwijfeld veel meer dan u in eerste instantie dacht, of niet? Een veelgehoorde klacht bij mannelijk urineverlies is nadruppelen ofwel PMD. Na een toiletbezoek vloeit er druppelsgewijs toch nog wat urine, ondanks goed schudden en uitplassen. De blaas of urinebuis wordt namelijk niet geheel geleegd met natte plekken in de onderbroek en soms nare geurtjes als gevolg. Vaak wordt dit veroorzaakt door verslapte bekkenbodemspieren of prostaatproblemen. Ook voor mannen kunnen bekkenbodemoefeningen uitkomst bieden. 

Ongewild urineverlies kan veel last, ongemak of soms zelfs schaamte met zich meebrengen. Met de juiste producten specifiek voor uw persoonlijke situatie kan men  veel problemen vóór zijn. Daarnaast kunnen sommige tips en oefeningen uitkomst bieden en problemen soms zelfs verhelpen of voorkomen.