Hydrosorb – transparant hydrocellulair gelverband

Hydrosorb – transparant hydrocellulair gelverband

Hydrosorb is met name geschikt om granulatieweefsel en nieuw gevormd epitheel vochtig te houden en te beschermen. Daarmee is dit wondverband bij uitstek geschikt voor gefaseerde verdere behandeling aansluitend op wondverzorging met TenderWet, Sorbalgon en PermaFoam.

Het werkingsprincipe van Hydrosorb

Hydrosorb is een gebruiksklaar gelverband van absorberende polyurethaanpolymeren, dat een hoog percentage water bevat (60%). Hydrosorb zorgt van begin af aan voor automatische vochttoevoer naar de wond gedurende meerdere dagen (1). Gelijktijdig neemt Hydrosorb overtollige afscheiding op en sluit het in de gelstructuur in. Deze uitwisseling garandeert een optimale vochtigheidsgraad voor de wondgenezing en versnelt daardoor de granulatie- en epitheelvorming (2). Het kiem- en waterdichte oppervlak van Hydrosorb biedt bovendien veilige bescherming tegen secundaire infecties.

Hydrosorb blijft niet aan de wond plakken en kan ook na langere tijd van de wond worden verwijderd zonder risico op wondirritaties. Hydrosorb kan als compleet verband worden verwijderd, aangezien de gelstructuur door de geabsorbeerde wondafscheiding niet oplost. Op de wond blijven geen restanten achter; de toestand van de wond kan zonder voorafgaande spoeling betrouwbaar worden beoordeeld.

Dankzij de transparantie is Hydrosorb zeer economisch in gebruik. De wond kan op elk moment door het verband heen worden bekeken, zodat Hydrosorb meerdere dagen op de wond kan blijven zitten. Het vervangen van het verband wordt daarmee uitgespaard.

Een ander belangrijk voordeel is de transparantie van Hydrosorb, die ook bij langere gebruiksduur behouden blijft. Hierdoor is het mogelijk om op elk moment de wond te inspecteren zonder het verband te vervangen. Dit garandeert de voor de genezing zo belangrijke wondrust. Door de langere periodes tussen het vervangen van het verband is Hydrosorb bovendien zeer economisch in gebruik.

Hydrosorb is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Hydrosorb en Hydrosorb comfort. Deze hydrogels beschikken over hetzelfde natuurkundige werkingsprincipe maar onderscheiden zich in de wijze van fixatie. Hydrosorb heeft geen zelfklevende fixatierand en wordt met een fixatieverband, fixatiepleister of met een compressieverband bevestigd. Hydrosorb comfort is voor een zekere, kiemdichte fixatie rondom voorzien van hypoallergeen plakfolie. In combinatie met het kiem- en waterdichte oppervlak van Hydrosorb comfort vereenvoudigt dit vooral de dagelijkse hygiëne.