Sorbalgon – tamponneerbare kompressen met calciumalginaat

Sorbalgon – tamponneerbare kompressen met calciumalginaat

Sorbalgon is het ideale wondverband voor de reiniging en voor de opbouw van granulatie bij wonden met kloven en wonden die moeilijk toegankelijk zijn. Sorbalgon laat zich namelijk uitstekend tamponneren en zorgt daardoor ook in de diepte van de wonden voor effectieve reiniging en conditionering. Bij de behandeling van veneuze ulcera is Sorbalgon vooral geïndiceerd na chirurgische verwijdering van necrotisch weefsel.

Sorbalgon is een non-woven kompres van hoogwaardige calciumalginaatvezels, dat droog in de wond getamponneerd wordt (1). Bij contact met natriumzouten, zoals deze bijvoorbeeld aanwezig zijn in bloed en in wondafscheiding, zetten de vezels uit en veranderen zich in een vochtige, absorberende gel, die de wond vult (2). Door de nauwe aanpassing van Sorbalgon aan de wondoppervlakken worden de kiemen ook in de diepte opgenomen en veilig in de gelachtige structuur ingesloten (3). Dit leidt tot efficiënte vermindering van kiemen en helpt herbesmetting te voorkomen. Wonden worden snel gereinigd, zodat Sorbalgon met name geschikt is voor de behandeling van chronische en geïnfecteerde wonden.

De gelachtige consistentie van Sorbalgon werkt bovendien als een vochtig verband, dat het uitdrogen van de wond verhindert. Er ontstaat een gunstig microklimaat voor de wondgenezing, dat de vorming van granulatieweefsel bevordert en de wondvlakken soepel houdt. Door de gelvorming plakt Sorbalgon niet vast aan de wond en verloopt het verwisselen van het verband vrijwel pijnloos. De volledige omzetting van calciumalginaatvezels in gel zorgt ongetwijfeld voor voldoende afscheiding.

De frequentie voor het vervangen van wondverbanden is afhankelijk van de toestand van de wond. In de fase van de wondreiniging kan het afhankelijk van de mate van exsudatie nodig zijn om het verband 1 of 2 keer te wisselen. Later, als de granulatievorming is begonnen, kan het voldoende zijn om het verband om de 2 of 3 drie dagen te vervangen. Sorbalgon is in twee formaten als vierkante kompressen verkrijgbaar. Sorbalgon T is verkrijgbaar in tamponnadestrips.

Sorbalgon is in twee kompresgrootten
en in tamponnadestrips
verkrijgbaar.